Адвокат, керуючий партнер АО «Столичний адвокат» Статті та публікації адвоката >>

Рибачковський Костянтин Едуардович

Спеціалізація: захист у кримінальних справах, корпоративне, господарське та податкове право.

Участь в суспільних та професійних організаціях: член Спілки адвокатів України, Асоціації адвокатів України, учасник Форуму Партнерів Асоціації правників України, член Кваліфікаційної палати Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури м. Києва.

Загальний стаж юридичної практики: понад 20 років. Адвокат має в своєму активі успішно завершені судові справи по захисту інтересів як підприємств, так і фізичних осіб.

Народився 4 листопада 1974 року у м. Києві.

Має дві вищі освіти (юридичну та технічну). Закінчив Київський Національний університет ім. Тараса Шевченка (юридичний факультет). Пройшов програму підвищення кваліфікації «Управління юридичною фірмою» в Lincoln Law School of San Jose у Каліфорнії, США. На даний час являється здобувачем наукового ступеня «кандидат юридичних наук».

Автор низки книг, статей і коментарів у ділових виданнях «Бізнес», «Контракти», «Кореспондент», «Юридична практика», «Право України», «Известия (в Україні)», «Український адвокат», «Building» тощо, доповідач на спеціалізованих юридичних семінарах і конференціях для керівників, бухгалтерів та юристів з питань безпеки бізнесу, захисту прав підприємств, автор низки розробок у сфері правової безпеки юридичних та фізичних осіб в Україні.

Неодноразово виступав у комітетах Верховної Ради України з законодавчими ініціативами у сфері юридичного захисту бізнесу, забезпечення недоторканності особистості, вдосконалення кримінального процесу, регулювання нафтогазового комплексу України тощо. Представляв інтереси Міністерства палива та енергетики, а також НАК «Нафтогаз України» у відповідних комітетах Верховної Ради України та ін.

У 2003 році заснував та очолив Юридичну фірму «СТОЛИЧНИЙ АДВОКАТ». У 2005 році заснував з партнером Адвокатське об`єднання «СТОЛИЧНИЙ АДВОКАТ», в якому Костянтин Рибачковський став одним з керуючих партнерів.

У 2007 році займав посаду директора з питань роботи з борговими зобов’язаннями та члена Ради директорів ДК «Газ України» НАК «Нафтогаз України», одного з найбільших підприємств України.

В 2010 році Спілка адвокатів України нагородила Костянтина Рибачковського дипломом за вагомий внесок у захист прав та свобод людини і громадянина, здобутки у професійній і громадській діяльності.

В 2011 році Київська міська кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури визнала Костянтина Рибачковського кращим керівником об’єднання, а також, нагородила його спеціальною відзнакою «За сприяння розвитку професії».

У 2012 році Костянтин Рибачковський став фіналістом «Юридичної премії» в категорії «Кращий адвокат в кримінальних справах», а також увійшов до числа провідних українських фахівців у сфері кримінального права згідно з дослідженням Ukrainian Law Firms 2012.

У 2013 році Костянтин Рибачковський був відзначений Подякою Асоціації адвокатів України за активну адвокатську діяльність, високий професіоналізм і вагомий особистий внесок у розвиток Асоціації адвокатів України.

У 2019 увійшов до рейтингу «100 кращих юристів України. Вибір клієнта », який щорічно складає «Юридична газета», як рекомендований до вибору клієнтів адвокат в сфері кримінального права, в тому числі в сфері White Collar Crime.

У червні 2020 року був представлений на засіданні Комітету Верховної Ради з правоохоронної діяльності як кандидат на вакансію члена Конкурсної комісії з обрання Директора Державного Бюро Розслідувань.

У 2020 році став фіналістом «Юридичної премії» (Legal Awards 2020) в категорії «Кращий адвокат у кримінальних справах року» а також увійшов до числа провідних українських фахівців у сфері кримінального права згідно дослідження видання «Юридична практика» та Ukrainian Law Firms 2020.

У вересні 2020 року став фіналістом конкурсу «Адвокат року», який щорічно проводиться Асоціацією адвокатів України, у спеціальній номінації: «адвокат року з питань захисту по економічним та службовим злочинам (White collar crime)»

– В грудні 2020 року за результатами 12 місяців роботи увійшов до 20-ки відомих юристів у сфері кримінального права у розділі «Лідери ринку» згідно рейтингу «Топ 50» (50 провідних юридичних фірм України-2020), який щорічно складає видавництво«Юридична практика».

– За результатами роботи у 2020 році увійшов до рейтингу «100 кращих юристів України. Вибір клієнта 2020», який щорічно складається «Юридичною газетою», як рекомендований юрист зразу у двох розділах рейтингу: юрист з питань захисту бізнесу та юрист з питань кримінального права.

ДОДАТКОВА ІНФОРМАЦІЯ:

– Адвокат (свідоцтво про право на зайняття адвокатською діяльністю № 2310, видане Київською міською кваліфікаційно-дисциплінарною комісією адвокатури 29 вересня 2005 року);
– Доповідач на спеціалізованих юридичних семінарах та конференціях для адвокатів, керівників, бухгалтерів та юристів з питань безпеки бізнесу, захисту прав підприємств, автор низки розробок у сфері правової безпеки юридичних та фізичних осіб в Україні;
– Співавтор посібника „ШКОЛА ВИЖИВАННЯ”(забезпечення юридичної безпеки бізнесу) видавництва газети „БІЗНЕС” (Видавництво „Бліц-Інформ”);
– Автор посібників „Професійна безпека посадових осіб у відносинах з контролюючими органами”, „Перевірки підприємств”, „Все про перевірки підприємств”, „Визнання договорів недійсними та неукладеними”, «Обшук: курс виживання», «Затримання особи: тактика захисту», «Свідок: курс виживання на допиті»;
– Розробник авторської методики юридичної підготовки та захисту свідків у кримінальному процесі: проводив семінари, юридичні тренінги, готував публікації в пресі, практичні посібники;
– Дійсний член Асоціації правників України;
– Член Спілки адвокатів України;
– Член Асоціації випускників юридичного факультету КНУ ім. Тараса Шевченка;
– Двічі був обраний членом Кваліфікаційної палати КДКА м. Києва (конференціями адвокатів м. Києва в 2012 та 2016 роках);
– Дописувач авторського блогу з юридичної тематики на порталі «ЛІГА.NET» – https://blog.liga.net/user/kryibachkovskiy/profile

На головну >>